Les fruites i les hortalisses són aliments que no poden faltar en una alimentació saludable. Per això també és un dels punts forts del Mercat de Sitges. Tant la fruita com les hortalisses ens aportaran vitamines, minerals, aigua, fibra, entre d’altres. També hem de saber que són baixos en calories i greixos. D’aquí la importància d’una dieta completa. 

Les fruites i les hortalisses són aliments que no poden faltar en una alimentació saludable.

Les múltiples propietats de les fruites i les hortalisses les fan molt  recomanables per incloure-les en racions diàries. En aquest cas, ens ajudaran en  la prevenció d’alguns tipus de càncer, a més del restrenyiment, l’obesitat i les malalties cardiovasculars.

Els estudis sobre les dietes més saludables remarquen la necessitat d’incloure 3 racions de fruita i dues d’hortalisses al llarg del dia. Per fer-ho possible, la fruita entraria sempre com a postres i també es pot pensar com a esmorzar o berenar (no compten els sucs, ni que siguin naturals). Quan pensem en racions, apliquem una mica el sentit comú: per a les cireres ens referim a un bol, mentre que per al meló o la síndria parlaríem de dos talls. La taronja, la poma, la pera, el préssec, el plàtan… amb una peça sencera ja fem. En albercocs, prunes o mandarines, la ració serien dues peces.  

En els dos àpats principals (normalment, dinar i sopar), hem de pensar en una ració d’hortalisses a cada àpat. Pensem en la varietat de les hortalisses i de les seves coccions, per no caure en repeticions que ens avorreixin. I la varietat és gran: des d’una amanida variada fins a un plat de verdura cuita, però també podem pensar en amanir, a soles, des d’un bon tomàquet fins a un carbassó o pebrot.  

Si voleu conèixer més sobre els beneficis de les fruites i les hortalisses, ho podeu consultar a: https://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/alimentacio/petits-canvis-per-menjar-millor/Mes/Mes-fruites-i-hortalisses/index.html