La carn blanca de les aus, com dels pollastres o galls dindis, així com del conill, és un altre dels atractius del Mercat de Sitges. El consum d’aquesta carn ens aporta menys greixos que les carns vermelles i l’hauríem de tenir en compte un parell de cops per setmana.

El consum de carn blanca o magra també hauria de seguir el mateix consell que per a la carn vermella: menjar-ne amb responsabilitat i prioritzant una alta qualitat a la freqüència.

Carn blanca, mercat de Sitges

Les botigues de venda d’aviram, normalment també venen ous, que sí que és un aliment molt aconsellable. Alguns estudis fins i tot contemplen la possibilitat de menjar un ou diari, sempre dins d’un context d’una dieta general saludable. 

L’ou té proteïna de bona qualitat, greixos saludables i disposa de vitamines, minerals i antioxidants. Si són ecològics, es pot assegurar que s’ha respectat la vida natural de l’animal i que no hi ha hagut pesticides, antibiòtics, hormones o colorants en el procés.

Si vols conèixer els beneficis principals de l’ou, com cuinar-los, com manipular-los, com conservar-los… pots accedir a aquest complet reportatges de la revista etselquemenges.cat: https://etselquemenges.cat/rebost/ou-de-gallina-aliment-complet-no-colesterol