Peix i dieta mediterrània

El peix forma part de la tradició de la bona dieta mediterrània i per tant, des del Mercat de Sitges, us animem a consumir-ne!

La gastronomia catalana té una gran riquesa en receptes amb peix i marisc, de manera que trobarem mil maneres d’assaborir aquest producte. Els experts recomanen incloure productes del mar dues o tres vegades a la setmana. Al Mercat de Sitges hi trobareu peix blanc, blau o marisc, que són productes ben saborosos i que ens ajudaran a tenir una alimentació saludable.

Qualitat nutricional i beneficis de menjar peix

El peix és un aliment d’una qualitat nutricional excel·lent, amb una proporció elevada de proteïnes, de la mateixa qualitat que les de les carns, però amb menys quantitat de greix. El peix blanc és molt magre i el blau és més ric en greix, concretament en àcids grassos omega-3, greixos cardiosaludables. Al Mercat de Sitges trobareu les varietats que us vagin millor i que us vinguin més de gust a la vostra dieta setmanal.

Els peixos ens aporten propietats molt beneficioses per al cos, però cada espècie té els seus punts forts. Les sardines, els seitons, les anxoves i el verat són els peixos més saludables per al cor. A més, són peixos amb molta tradició dins de la nostra gastronomia i que els establiments del Mercat de Sitges acostumen a tenir. Ens podeu preguntar de quines maneres els podeu cuinar i així variareu les receptes!

Els productes del mar proporcionen quantitats importants de vitamines i minerals. A les embarassades i durant el període de lactància així com per als infants els resulta beneficiós consumir espècies variades de peix dues vegades a la setmana, ja que aporten àcids grassos omega-3, que és convenient per al bon desenvolupament neurològic. Per contra, en aquestes franges de població es recomana evitar el peix espasa, l’emperador i la tonyina, pel contingut elevat en mercuri que poden tenir. Si teniu qualsevol dubte, als establiments del Mercat us el resoldrem!

Pensem, també, en el marisc com un excel·lent producte del mar que podem situar en les recomanacions de consum dues o tres vegades per setmana, dins d’una alimentació saludable. Els musclos, les cloïsses, els calamars, les sípies, les galeres… són tots aliments que subministren també proteïnes i petites quantitats d’àcids grassos Omega3. Al Mercat de Sitges tenim varietat de marisc, segons el mercat i l’època de l’any.

Peix i cuina

El receptari català amb peixos és molt ric. La gastronomia està plena de diferents tipus de coccions i elaboracions. Des de la planxa o la graella fins al vapor o a la papillota, són fórmules que mantenen tot el sabor i no hi afegim gens de greix.  Si això és precisament allò que busquem al consumir peix, aquestes són les millors opcions!

El peix és un aliment molt necessari i saludable, però que pot costar d’introduir entre els infants. Malgrat que no siguin les coccions més saludables, podem pensar en l’arrebossat o el fregit amb oli d’oliva per començar a acostumar els més petits de la casa a menjar peix. Si teniu dubtes, pregunteu-nos-ho al Mercat i mirarem de trobar les millors respostes.

El peix o el marisc no sempre ha de ser un producte car. Pregunteu al Mercat per les diferents temporades de cada peix, ja que quan més se’n pesca és quan més econòmic el podem trobar. 
Al Mercat, tenim el que necessitis!

El peix i el marisc accepten molts tipus de condiments d’espècies o herbes com el julivert, el pebre negre o vermell, el xili en pols, el comí, l’all, el porro, el suc de llimona o la llima, ja que potencien el sabor sense necessitat d’afegir-hi sal. Pregunteu-nos per receptes de peix o recupereu-ne dels més grans de casa. Veureu com és un producte amb molta versatilitat!