Aquesta Castanyada del 2020 serà ben especial i esperem que irrepetible. Les mesures sanitàries que tots hem de complir ens obliguen a celebrar-la amb el nostre àmbit més restringit de convivència. Amb tot, al Mercat de Sitges us oferim aquests productes tan clàssics de la tardor i que no poden faltar aquests dies: castanyes, moniatos i panellets. Per als amants de les carbasses… doncs també en tenim!

Com bé sabeu, cada temporada ens porta allò que necessitem i l’arribada de la tardor significa anar disposant d’aliments amb un alt valor energètic. Aquest és el cas de les castanyes, que són molt nutritives iens aporten hidrats de carboni complexos de llarga duració. Quan arriba el fred, això és sinònim d’energia per escalfar el cos. És per això que recomanem que compreu castanyes al llarg de tota la tardor i que les tingueu en compte per a l’hivern. A més, les castanyes no són tan calòriques com altres fruits secs, perquè tenen menys proteïnes i greixos. També tenen molta fibra, de manera que ens poden ajudar al trànsit intestinal, si és que ho necessitem.

Un bon remull, treure el tel que l’envolta i una cocció llarga són alguns dels principals secrets a l’hora que el nostre cos pugui gaudir plenament de les castanyes.

El moniato és un altre dels ingredients que trobareu al Mercat per celebrar la Castanyada a casa. Aquest tubercle s’ha comparat amb la patata, però el cert és que té més contingut nutritiu que la patata, perquè té una quantitat superior de vitamines A, E, C i àcid fòlic, gairebé no té greixos i sí un 2% de proteïna. El seu gust dolç li ve dels sucres, però també ens aporta hidrats de carboni complexos, que ens ajuden en les jornades de fred.

Hem de tenir en compte que el 70% del moniato és aigua, que ens anirà bé per hidratar el sistema digestiu, sempre que el cuinem bullit o al vapor. Si el fem al forn, molta aigua es perdrà i els sucres agafaran un gust de caramel.

Al Mercat de Sitges tenim aquests i altres productes que segur que us ajudaran a mantenir la tradició de reunir-se (aquest cop amb el grup de convivència) per la Castanyada i celebrar que ja estem a la tardor, amb les noves propostes d’aliments que ens ofereix aquesta temporada.

Sigueu conscients del moment que vivim, però no deixeu de pensar en la Castanyada per aquest cap de setmana!